Antalya Sağlık Platformu Kuruldu
Antalya’da sağlık alanında faaliyet gösteren aralarında meslek odası, sendika ve derneklerin de olduğu bir çok örgüt “Antalya Sağlık Platformu” kurarak, birlikte mücadele etme kararı aldılar.
Antalya Tabip Odası, Antalya Diş Hekimleri Odası, Antalya Veterinerler Hekimler Odası, SES Antalya Şubesi, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi, Türk Ebeler Derneği Antalya Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Antalya Şubesi’nin kurucusu olduğu Antalya Sağlık Platformu ilk olarak 17 Nisan Cuma günü saat 12:30’ da Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde “Bu Şiddet Sona ERSİN” konulu basın açıklaması yapacak.
Birleşik Mücadele
İlk toplantısını Antalya Tabip Odası’nda yapan Antalya Sağlık Platformu, AKP’nin kararlılıkla uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Programına karşı bütünlüklü ve birleşik bir mücadele yürütecek.
AKP'nin sağlık alanını sistemini dönüştürdüğüne dikkat çeken Antalya Sağlık Platformu üyeleri, “Dünya Bankası ve IMF’nin hazırladığı ve AKP Hükümetinin koşulsuz uyguladığı “Sağlıkta Dönüşüm Programı” halkın sağlıklı yaşam hakkını bir “hak” olmaktan çıkartıyor. Çalışanları köleleştiriyor. Bugün çok daha net görülüyor ki Sağlıkta Dönüşüm Programı ile yaratılan, sadece maddi ortamın ve fiziksel koşulların bozulması değil. İnsani ortamda bozulmuştur. Sağlık hizmeti verilmesinin koşulları yitirilmeye başlanmıştır. Bu durumu düzeltmek için birleşik bir mücadele yürütmeliyiz.” şeklinde konuştular.
Sağlık haktır
Sağlığın bütün insanların doğuştan kazandığı temel bir hak olduğuna vurgu yapan Antalya Sağlık Platformu, “Sağlık hizmetleri herkes için eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve parasız olmalıdır. Bütün sağlık harcamaları, hiçbir katılım payı olmadan genel vergilerden, karşılanmalıdır. Odağında kar değil, toplumsal yarar, piyasa değil, insan olan kamu sağlık hizmetleri devletlerin vazgeçilmez ve zorunlu görevidir.” dedi.
Mesleki bağımsızlığımız yok ediliyor
Antalya Sağlık Platformu üyeleri, kamuda performansa dayalı, döner sermaye, özelde ciro baskısı gibi sağlık mesleklerinin doğasına aykırı olan, uygulamalar yapıldığını belirterek “Mesleki bağımsızlıkları yok eden her türlü idari ve mali kısıtlamalara son verilmelidir. Büyük bir risk altında çalışan sağlık emekçilerinin sağlık çalışanlarının sağlığı kavramı içinde, iş sağlığı ve iş güvencesinin kurallarına uygun biçimde, uygun koşullarda, çalıştırılması için olanak sağlanmalıdır.” dediler
İlk eylem Şiddete karşı
Antalya Sağlık Platformu üyeleri, tüm Türkiye’de sağlıkçıların Cuma günü eş zamanlı olarak alanlara çıkacağını belirterek Antalya’da da 17 Nisan Cuma günü saat 12:30’ da Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapacakları “Bu Şiddet Sona ERSİN” konulu basın açıklamasına bütün sağlıkçıları katılmaya davet ettiler.
17 Nisan 2012 günü Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi olarak görev yapan 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan, ölen bir hastanın yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.
Haberler
-
2023 Genel Kurul İlanı
-
Birlikte Mücadele Edersek Birlikte Kazanacağız!
-
Bir Kez Daha SES’imizi Yükseltiyoruz!
-
Umudu Büyüten ve Paylaşan SES 27 Yaşında
-
1 Ağustos’ta İş Bırakıyoruz.
-
Sosyal Politika Yerine Sadaka Kültürünün Yaratıldı!
-
Üniversite Hastaneleri Üvey Evlat Gibi Görülüyor
-
Vatandaşın Sağlığı Kar Mantığı Ve Piyasa Koşullarına Teslim Edilmemelidir
-
Demokratik Çalışma İçin, Birlikte Örgütlenmeye, Mücadeleye!
-
2023 Yat Turumuz